به گزارش ایسنا، برخی مواد خوراکی میتوانند مینای دندانها را دچار ساییدگی کنند که باعث میشود دندانها در برابر گرما، سرما، شیرینی و ترشی حساس شوند. در صورتی که تخریب مینای دندان وخیم شود با گذشت زمان دندانها پر از منفذ میشوند.
شکلات و کارامل از جمله خوراکیهای هستند که به سطح دندان چسبیده و مدت زمان زیادی طول میکشد تا از روی دندان جدا شوند. همچنین شیرینیهای سفت میتواند به شکستگی دندان منجر شوند.
غذاهای اسیدی نیز از این دسته مواد خوراکی مضر هستند. اگر تصور میکنید مکیدن تکهای لیمو یک روش درمانی خانگی برای سفید کردن دندانهاست، باید در این مورد تجدید نظر کنید. دندانپزشکان توصیه میکنند پس از مصرف پرتقال، لیمو و گریپفروت که ترکیب اسیدی دارند، دندانها باید شسته شوند.
برخی قرصهای ویتامین جویدنی نیز دارای اسیدهای فشرده هستند که با چسبیدن به دیوارههای دندان به آن آسیب میرسانند.
بسیاری از ما به مصرف این نوع غذاها عادت داریم بدون آنکه از اثرات بعدی آن آگاه باشیم. تکههای چیپس سیبزمینی، پاستا و همبرگرها به راحتی در بین دندانها قرار میگیرند. این مواد خوردنی اگرچه جزو گروههای غذایی شیرین قرار نمیگیرند اما به سرعت به مواد قندی تبدیل میشوند.
همچنین مصرف مداوم این نوع نوشیدنیها به سلامت دندانها آسیب میرساند. نوشیدنیهای غیرالکلی منبع اصلی قند افزوده در میان کودکان و بزرگسالان است. این نوع نوشیدنیها علاوه بر دارا بودن قند حاوی اسیدسیتریک و فسفر نیز هستند که تخریب مینای دندان را تسریع میکنند.
علاوه بر این بیشتر افراد عادت دارند در بین وعدههای غذایی به جای میوههای فرآوری شده از میوههای خشک مصرف کنند اما این افراد آگاه نیستند که این نوع میوهها نیز به دندانها آسیب میرسانند چون حاوی قند فشرده هستند.
به گزارش ایندین تایمز، پزشکان همچنین مصرف آب، محصولات لبنی، میوه و سبزیجات، مغز خشکبار و چای سبز را برای کمک به سلامت دندانها توصیه میکنند.